Hrskavi kolačići od zobi i badema
20 komada
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Ukupno vrijeme: 1 sat
65 g smeđeg šećera
55 g margarina (otopljenog), a možete ga zamijeniti biljnim uljem
1 veliko jaje
Pola žličice ekstrakta vanilije
120 g zobenih pahuljica (ne instant pahuljice) – blago mljevenih
40 g narezanih badema
Ugrijte pećnicu na 180ºC. Stavite papir za pečenje na posudu za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte smeđi šećer, margarin, jaje i vaniliju i mutite dok se šećer i margarin ne istope. Dodajte zobene pahuljice i bademe. Hrpice smjese, s žlicom, stavljajte na posudu i pazite da oko svakog kolačića bude bude 5 cm prostora. Namastite metalnu lopaticu i njome nježno spljoštite kolačiće na otprilike 6 cm. Pecite dok ne porumene, 14-16 minuta. Ostavite ih da se ohlade na posudi. Ovi su kolačići poprilično prhki i zahtijevaju pažljivo rukovanje.