Hrskavi kolačići od zobi i badema

20 komada

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Fruit 204613

Ukupno vrijeme: 1 sat

65 g smeđeg šećera

55 g margarina (otopljenog), a možete ga zamijeniti biljnim uljem

1 veliko jaje

Pola žličice ekstrakta vanilije

120 g zobenih pahuljica (ne instant pahuljice) – blago mljevenih

40 g narezanih badema

Ugrijte pećnicu na 180ºC. Stavite papir za pečenje na posudu za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte smeđi šećer, margarin, jaje i vaniliju i mutite dok se šećer i margarin ne istope. Dodajte zobene pahuljice i bademe. Hrpice smjese, s žlicom, stavljajte na posudu i pazite da oko svakog kolačića bude bude 5 cm prostora. Namastite metalnu lopaticu i njome nježno spljoštite kolačiće na otprilike 6 cm. Pecite dok ne porumene, 14-16 minuta. Ostavite ih da se ohlade na posudi. Ovi su kolačići poprilično prhki i zahtijevaju pažljivo rukovanje.

Popularni postovi