Kolačići iznenađenja od kikiriki maslaca

Ovi kolačići su vlažne teksture slične browniesima na dan kada ih napravite, a postaju hrskaviji slijedeći dan. Možete ih napraviti s čokoladnim bombonima. Čuvajte ih u dobro zatvorenoj kutiji do dva tjedna.

36 komada

Peanut butter 350099


Vrijeme pripreme: 20 minuta

Ukupno vrijeme: 50 minuta

115 g glatkog kikiriki maslaca

4 žlice margarina – sobne temperature

200 g smeđeg šećera

2 velika jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

145 g višenamjenskog brašna

1 žličica praška za pecivo

¼ žličice soli

36 karamel ili čokoladnih bombona (ponekada znam uzeti pola jednih i pola drugih da bi iznenađenje bilo još veće)

Ugrijte pećnicu na 180ºC. U zdjeli pomiješajte kikiriki maslac i margarin te ih kremasto umutite. Dodajte smeđi šećer; miksajte dok se ne napravi homogena smjesa. Ubacite jaja i vaniliju, dobro promiješajte.

U maloj zdjeli, umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Smanjite mikser na najnižu brzinu i postepeno umutite mješavinu brašna.

Žlicom odvojite malo tijesta te ga omotajte oko bombona i zatim ih postavite na papir za pečenje s razmakom od 5 cm između svakog keksića. Pecite 13-16 minuta i ostavite bar deset minuta da se ohlade prije nego ih maknete sa pleha i papira za pečenje.

 
Mali savjet: Čokoladoljupci mogu nakon pečenja (i hlađenja) kekse premazati ili preliti čokoladnom glazurom, ostaviti ih da glazura otvrdne i zatim se bezobzirno baciti na njih i potom gostima ispeći novu rundu. Zajedno s punjenjem (ukoliko naletite na ono čokoladno), ta će vam glazura utažiti želju za tim tamnim božanstvom.

 

Popularni postovi