Postavljanje božićnog drvca

Po odabiru savršenog božićnog drvca i dopremanja istog kući, sljedeći korak je njegovo postavljanje na za to predviđeno mjesto. Nekoliko pripremnih mjera može olakšati ovaj ponekad težak posao. Da bi spriječili da iglice padaju posvuda zamotajte drvce u komad starog platna dok ga nosite unutar doma; nastojte ne postavljati drvce blizu izvora topline ili ventilacije (to uzrokuje ubrzano sušenje stabla i dakle skorije opadanje iglica, ali i predstavlja opasnost od požara).

Christmas trees 235367

Proces postavljanja drvca

  • Ukoliko nećete odmah postavljati drvce, omotajte donji kraj debla vlažnim ručnikom i ostavite ga na hladnom, ali ne smrznutom mjestu.
  • Stalak s pomičnim prstenom je najidealniji jer se može prilagoditi prema širini debla, ali i pruža dodatnu stabilnost.

  • Prije unosa drvca u prostorije, pilom odrežite jedan sloj debla da bi uklonili sasušeni dio. Odmah ga okomito postavite u stalak i zalijte ga (tj. ako držite drvce u
    stalku koji je zdjelastog oblika, svakako uronite donji dio debla u vodu, jer će drvce tako duže ostati lijepo i svježe).

  • Korištenje platnene vreće ili plahte će olakšati čišćenje. Jednostavno je prebacite preko drvca i tako ga odnesite van.

  • Drvce i stalak možete staviti u metalnu kantu ili posudu od terakote. Samo pripazite na stabilnost i da je posuda dovoljno velika da ne bi došlo do napuknuća zbog nepravilnog položaja.

Svježe porezano drvo upija otprilike 4 litre vode dnevno. Svaki dan provjeravajte stalak i pazite da je donji dio debla uvijek u vodi. Prije dekoriranja drvca, stavite komad tkanine na pod oko stalka na koju će iglice padati. Počnite dekoriranje s lampicama i girlandama, a zatim s ukrasima.

Popularni postovi