Što s drvcem nakon blagdana?

Skinite ukrase: Ukoliko su ukrasi lomljivi omotajte ih papirom i zatim spremite u njihove kutije, ili ih stavite u kutije od tvrde plastike s odvojenim pretincima. Grupirajte ukrase i postavite natpis na svaku kutiju tako da ih sljedeće godine možete lako naći.

Skinite girlande i lampice: Počnite sa skidanjem lampica tamo gdje ste završili s njihovim postavljanjem i krenite unatrag. Motajte kabel u svežanj (ne prečvrsti da ne bi došlo do oštećenja)i položite ga u njegovu kutiju da se ne bi zapetljao s girlandama. Ukoliko imate više lampica, možete ih spremiti u istu kutiju, ali svakako ih omotajte u plastične vrećice, također da se ne bi međusobno zapetljali – prava je noćna mora odmotavanja takvih lampica. Čak ih možete omotati i oko kolutova za užad ili produžne el. kablove.

Christmas 2921

Skinite drvce: omotajte ga platnom i zajedno sa stalkom odnesite van. Kada je vani, skinite platno i stalak i bacite drvo u za to namijenjen kontejner ili ga položite uz ostala bačena debla. Također možete odrezati grane i deblo, spremiti ih u vreće i bez problema baciti u smeće. Metlom očistite sve iglice koje su tijekom nošenja suhog drvca pale, zatim usisavačem pokupite preostalu prljavštinu; iglice nije preporučljivo usisavati, jer bi mogle oštetiti usisavač.

Recikliranje je dio života, zato primjerice možete izrezane grane koristiti kao kompost u vrtu, ali prvo ih usitnite (čak je i deblo idealno za ovu namjenu). Ako nemate vrt, odnesite drvo u centar za reciklažu.

Popularni postovi