Umatanje poklona

Pravovremeno biranje ukrasnih papira i ostalih materijala može pakiranje poklona učiniti zabavnim poput otvaranja istih za Božić. Dolje spomenutim savjetima možete uštedjeti na vremenu, ali i na novcu i ujedno dobro organizirani uživati u zamatanju poklona pri čemu vam i djeca mogu pomoći.

Box 15737

Post blagdanski popusti i prodajne akcije su idealno vrijeme za nabavku ukrasnih papira i ostalih ukrasa/materijala za sljedeću godinu.

Skupljajte ukrasne papire, vrpce i slično tijekom cijele godine i spremajte ih u kutiju koju ste predodredili za tu namjenu; komadići vrpci, komadi tkanine s nešto izraženijim šavovima, tanki konopac, ali i plastično voće i listovi za dekoraciju i ostali mali ukrasi su također idealni za ukrašavanje umotanih poklona. Baš ti mali detalji mogu podići izgled dara i učiniti ga jedinstvenim, a iznenađenje će biti itekako zapamćeno.

Izaberite jedinstvenu temu za sve poklone – zatim varirajte s ukrasnim detaljima; sve će i dalje imati jedinstvenu notu, a skupina poklona pod borom će podsjećati na filmove i crtiće blagdanske i/ili bajkovite tematike.

Za promjenu možete odrediti cjelokupnu tematiku nadolazećih blagdana pri dekoriranju stana ili kuće – da li će prevladavati crvena, zelena, zlatna ili neka druga boja, hoće li biti više anđela, snjegovića, ptičica, Djeda Mrazova ili ćete se držati religioznih simbola – u stvari se ovisi do vašeg raspoloženja. No, kako god odlučili svakako uključite sve, a ponajviše najmlađe članove kućanstva, jer ovo je posebno vrijeme za sve nas.

Umotajte poklone odmah po kupnji – kasnije ćete imati više vremena za svoju obitelj – na svaki gotovi poklon zalijepite s post-it papirićem (lako se skida) s imenom osobe koja će ga dobiti i spremite ga na tajno mjesto. Sitne ukrase svakako dodajte pred postavljanje darova pod drvce da se ne bi strgali u ormaru. Umatanje često ili sve više postoji kao besplatna usluga pri ostvarenoj kupnji u dućanima. Ljubazno osoblje će vam nerijetko krasno umotati kupljeno, a na vama je da im date smjernice ili njima prepustite mašti na volju.

Dodatni savjet: Također postoje i poklon galerije ili dućani specijalizirani za dekoracije i cvijetne aranžmane kojima isto tako možete prepustiti brigu oko namatanja – u tom se slučaju ta usluga plaća, a poklon(i) će izgledati kao da je uistinu došao iz radionice Djeda Mraza.

Gifts 570821

Poklone možete zamatati u razne materijale, od skupljih ukrasnih, krep papira, do novinskog papira ali i tkanina poput pamuka, svile, lana, vune, sintetike i jute. Način ukrašavanja i završni izgled poklona predodređuje odabir materijala za umotavanje.

Velike poklone slobodno umotajte u više ukrasnih papira raznih boja ili jednostavno u poderane komade već otvorenih poklona. te papire lijepite s unutrašnje strane da bi izvana postigli lijep i čist izgled ili ih čak šivaćom mašinom spojite debljim šavovima.

Popularni postovi